پسوریازیس و سلامتی صورت

راهنمای محتوا
پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است که باعث رشد سریع سلول های پوست میشود. این مشکل میتواند لکههای ضخیم و پوسته پوستهای همراه با خارش و درد ایجاد کند. انواع مختلفی از پسوریازیس وجود دارد و محل قرار گیری آنها متفاوت است. پسوریازیس در صورت میتواند علائم و عوارض مختلفی ایجاد کند. علاوه بر سایر مشکلات، پسوریازیس در صورت باعث کاهش اعتماد به نفس و مشکلات عاطفی در فرد میشود.
با این حال، درمان های زیادی برای کمک به کاهش این علائم در دسترس است.

علائم و عوارض
پسوریازیس صورت اغلب از پسوریازیس پوست سر شروع میشود. در این مشکل ضایعات همراه با خارش و رنگ قرمز یا بنفش از سمت پوست سر به سمت صورت حرکت میکنند. در بعضی مواقع، لکه ها به رنگ سفید نقره ای هستند.
فرد مبتلا به پسوریازیس اغلب سلولهای پوستی مرده ای در موهای خود خواهد داشت. در نگاه اول، این ممکن است شبیه شوره سر ناشی از خشکی یا حساسیت پوست باشد.
پسوریازیس در صورت معمولاً مناطق زیر را تحت تأثیر قرار میدهد:
- ابروها
- خط مو
- پوست بین بینی و لب بالایی
- پیشانی
پسوریازیس صورت گاهی اوقات میتواند روی پلک ها تأثیر بگذارد و حتی مژه ها را درگیر کند. این مشکل باعث تغییر رنگ پلک به رنگ قرمز یا بنفش و تورم و پوسته پوسته شدن پلک میشود. در صورت درگیر شدن مژه ها ممکن است مژه ها به چشم ها فشار آورده و باعث التهاب شوند.
این مشکل میتواند باعث تغییر رنگ قرمز یا بنفش، تورم و پوسته شدن پلک ها شود. در شرایط بسیار نادر، ممکن است فرد پسوریازیس چشم را تجربه کند. همچنین پسوریازیس میتواند علائمیرا در لب ها، گونه ها، لثه ها یا داخل بینی ایجاد کند. این موارد اغلب بسیار ناخوشایند هستند و ممکن است بر توانایی فرد در جویدن و بلعیدن غذا تأثیر بگذارد.
علل
اگرچه تحقیقات بیشتر برای تأیید علت دقیق پسوریازیس لازم است، اما برخی از دانشمندان فکر میکنند که پسوریازیس نتیجه التهاب در بدن است. این التهاب ممکن است منجر به تولید بیش از حد سلول های پوستی و تجمع پلاک های روی پوست شود.
پسوریازیس به دلیل فعالیت بیش از حد سلول های T در سیستم ایمنی بدن رخ میدهد. این نوع سلول معمولاً بدن را در برابر باکتری ها و سایر عوامل عفونی محافظت میکند.
با این حال، هنگامیکه فردی به پسوریازیس مبتلا میشود، ممکن است بدن در صورت عدم وجود عفونت، سلول های T را تحریک کند.سپس سلول های T پاسخ های مختلف التهابی را فعال میکنند که این باعث رشد سریع سلول های پوستی میشود.
پسوریازیس به ندرت فقط در صورت ایجاد میشود.به عنوان مثال، ممکن است فردی که دچار پسوریازیس پوست سر است به پسوریازیس صورت هم مبتلا شود همچنین ممکن است کسی که علائمیاز این مشکل را روی بدن دارد مدتی بعد روی صورت نیز آن علائم را مشاهده کند.
عوامل خطر
اگرچه دلایل آن مشخص نیست، اما عوامل خاصی میتوانند خطر ابتلا به پسوریازیس صورت را افزایش دهند. این شامل:
- سابقه خانوادگی پسوریازیس
- سابقه عفونت پوست
- آسیب های پوستی، مانند جراحی
- فشار
فرد مبتلا به پسوریازیس صورت ممکن است متوجه شود که علائم وی پس از قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش (UV)، مانند آفتاب گرفتن بدتر میشود.
سیگار کشیدن نیز میتواند پسوریازیس صورت را بدتر کند.

درمان ها
درمان پسوریازیس در صورت میتواند مشکل باشد زیرا پوست صورت نازک و حساس است. مهم است که پزشک، پوست را ارزیابی کند و بهترین راه های درمانی را ارائه دهد. برخی از گزینه های درمانی برای پسوریازیس صورت عبارتند از:
زیست شناسی
افراد مبتلا به پسوریازیس متوسط تا شدید و کسانی که علائم آنها به درمان موضعی یا استروئیدی پاسخ نمیدهد، ممکن است داروهای بیولوژیک را انتخاب کنند. این روش درمانی میتواند روند پیشرفت بیماری را کم کند. این روش با جلوگیری از فعالیت پروتئین ها یا سلول های خاص در سیستم ایمنی بدن که باعث التهاب میشوند، کار میکند.
پزشکان مواد بیولوژیکی را از طریق تزریق به بدن وارد میکنند.
کورتیکواستروئیدها
کورتیکواستروئیدهای موضعی بدون نسخه (OTC) مانند هیدروکورتیزون میتوانند علائم پسوریازیس را کاهش دهند. با این حال، مردم فقط باید از استروئیدهای موضعی OTC در کوتاه مدت استفاده کنند.
هیدروکورتیزون ممکن است عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند مانند:
- نازک شدن پوست
- کبودی
پزشکان توصیه میکنند از استروئیدهای موضعی تا حد ممکن کم استفاده کنید. آنها دوز مصرفی مناسبی را پیشنهاد میکنند که احتمال مشاهده نتایج را در فرد افزایش میدهد در حالی که خطر عوارض جانبی را کاهش میدهد. اگر پسوریازیس پوست اطراف چشم را تحت تأثیر قرار دهد، هنگام استفاده از داروها در این ناحیه، بسیار مراقب باشید. زیرا درمانهای OTC میتوانند به چشم آسیب برسانند.
درمان های خانگی
شستشوی پوست صورت با محلول نمکی میتواند به کاهش ناراحتی و درد کمک کند. همچنین استفاده از نورماورا بنفش درمنزل با تجویز پزشک میتواند به درمان این مشکل کمک کند.

اقدامات احتیاطی
- قطع مصرف الکل
- ترک سیگار
- با استفاده از پاک کننده های ملایم و غیر صابونی پوست را تمیز نگه دارید.
- از مرطوب کننده ها استفاده کنید.
- تا حد امکان آرایش نکنید.
- استرس را کاهش دهید.
- پوسته های ایجاد شده را جدا نکنید.
- به طور مرتب ضد آفتاب بزنید تا اثرات اشعه ماورا بنفش را کاهش دهد.
نکات مربوط به سبک زندگی
ایجاد پسوریازیس در صورت میتواند اثرات روانشناختی مانند اضطراب و افسردگی داشته باشد.
به اشتراک گذاشتن احساسات خود با دوستان و خانواده مفید است، زیرا میتواند به پشتیبانی از شما کمک کند. اگر ترجیح میدهید با فردی خارج از خانواده و دوستان صحبت کنید انتخاب مشاور یا پزشک گزینه مناسبی است.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
افراد باید در صورت وجود موارد زیر به پزشک مراجعه کنند:
- وجود نواحی دردناک روی صورت
- گسترش ضایعات به سمت چشم
به طور کلی، افراد باید هر زمان که علائم پسوریازیس را مشاهده کردند به پزشک مراجعه کنند. پزشک برای تشخیص یک بیوپسی از پوست تهیه میکند و در صورت وجود این مشکل و رد سایر مشکلات پزشکی مشابه شما را به متخصص پوست ارجاع میدهد.
چشم انداز
پسوریازیس یک بیماری مزمن پزشکی است. ممکن است افراد دریابند که موارد خاصی باعث ایجاد پسوریازیس در آنها میشود. این عوامل شامل استرس و تغییرات فصلی است که میتواند پوست را خشک کند. کسانی که علائم پسوریازیس را در صورت دارند، معمولاً یا سابقه خانوادگی دارند یا از قبل در سایر قسمت های بدن این مشکل را داشته اند. با این حال، درمان ها به مرحله ای رسیده اند که داروهای بیولوژیک میتوانند علت اصلی را درمان کنند نه اینکه فقط ضایعات را کاهش دهند.