تاثیر سیر روی بارداری

راهنمای محتوا
خواص بیشماری برای سیر وجود دارد و ثبت شده است. این خواص در طب سنتی ایرانی و طب مدرن به کرات به اثبات رسیدهاند. این گیاه همیشه یکی از پرکاربردترین و طعمدهندهترین اجزاء خوراکیهای ایرانیها بوده است. خصوصا در غذاهایی که در شهرهای شمالی طبخ میشود. بسیاری از بانوان به دلیل ویار یا خواص طبی آن دوست دارند که در هنگام بارداری از سیر استفاده کنند. اما این گیاه چه تاثیری روی بارداری دارد؟

آسیب های سیر به خانم های باردار
سوال اصلی و اساسی اولیه که به ذهن خطور میکند این است که آیا خوردن سیر در هنگام بارداری امن است؟ خوردن سیر عموما قابل قبول و بدون خطر چندانی در نظر گرفته میشود، اما در صورتی که در مقدارهای کم مصرف شود. همچنین خوردن آن در سهماههی اول بهتر است زیرا تاثیر کمتری روی جنین میگذارد. در این دوره باید به شدت مراقب خوردن این گیاه بود چرا که به سه طریق ممکن است که به خانمهای باردار آسیب وارد کند.
رقیقکنندگی خون توسط سیر
حالت اول رقیقکنندگی خون توسط سیر است. این به این معنی است که در صورت داشتن خونریزی خون بیشتری از فردی که سیر مصرف کرده باشد خارج میشود. این به این دلیل برای بانوان باردار حائز اهمیت است که برای انجام وضع حمل خصوصا در حالت سزارین احتمال خونریزی فراوانی را ایجاد میکند که میتواند منجر به از حال رفتن مادر یا حتی عوارض جدیتر شود.
تداخل این گیاه با داروهای ضدلختگی خون
حالت دوم تداخل این گیاه با داروهای ضدلختگی خون میباشد. سیر همچنین با انسولین نیز تعامل میکند که باعث میشود سطح قند خون پائین بیاید. این موضوع علاوه بر این که میتواند باعث بیحالی خود مادر شود، روی تکامل فیزیکی کودک نیز تاثیر میگذارد. چرا که جنین برای تامین انرژی طی کردن مراحل رشد نیاز به قند خواهد داشت. حالت سوم برآشفته شدن سیستم گوارش مادر توسط سیر میباشد. سیر میتواند سیستم گوارش را به هم بریزد و باعث بازگشت اسید معده نیز بشود که در شکم ایجاد احساس سوزش میکند.
اما اینها تنها نکات منفی سیر بودند که با رعایت نکات ایمنی و مصرف سیر در مقدارهای کم از آنها اجتناب کنید. نکات مثبتی نیز برای بانوان باردار وجود دارد که ممکن است عدهای از آنها را ترغیب به مصرف سیر در دوران بارداری کند. پره-اکلاپسی یا افزایش فشار خون پدیدهای است که در بعضی از خانمهای باردار در هفتهی بیستم بارداری رخ میدهد. این اتفاق ده درصد از خانمها را درگیر میکند. سیر از این عارضه پیشگیری میکند و همچنین از رسوخ پروتئین در ادرار نیز جلوگیری به عمل میآورد.
نکتهی شگفتانگیزی که در مورد سیر وجود دارد این است که تحقیقات ثابت کرده در کودکانی که ریسک کمبود وزن یا زایمان زودرس را دارند با استفاده از اضافه کردن سیر در رژیم غذایی مادر به وزن نرمال میرسند. افزودن مقدار استانداردی از سیر میتواند برخی دشواریهایی که هنگام زایمان ایجاد میشود را از بین ببرد. برای مثال وقتی عصارهی سیر در تماس با جفت جنین قرار میگیرد آنزیمهایی که در کاهش ناهنجاریهای جنین نقش دارند را تقویت میکند.

کاهش ریسک حملههای قلبی و سکته
آخرین چیزی که یک مادر باردار در دوران بارداری بخواهد با آن دست و پنجه نرم کند سکته کردن است. به همین دلیل است که الیسین، مادهی فوقالعادهای که در سیر وجود دارد میتواند به شما در کاهش ریسک حملههای قلبی و سکته کمک کند. این ماده سطح کلسترول در بدن را نیز تعدیل میکند و تا حدی از چاقیای که در موارد زیادی گریبانگیر مادران بعد از انجام زایمان میشود جلوگیری میکند.
پیشگری از سرطان های شکمی
نکتهی شگفتانگیز دیگری که در مورد سیر وجود دارد این است که ثابت شده است بسیاری از سرطانها را خنثی یا از آنها پیشگیری میکند. خصوصا سرطان روده که در دوران بارداری میتواند کودک را از پای درآورد. خوردن سیر در کنار پیاز و پیازچه از بسیاری از سرطانهای مرتبط به شکم جلوگیری میکند.

مقابله با بیماریهای عفونی
بیماری دیگری که سیر با ان مقابله و مبارزه میکند بیماریهای عفونی هستند. برای مثال ویژگیهای ضدمیکروبی سیر برای بیماریها و عفونتهای پوستی و دهانی حکم یک نابودگر همه فن حریف را دارد. اما شاید تاثیر این نوع عفونتها روی سلامت جنین برای همگان قابل مشاهده نباشد. به همین دلیل است که باید اضافه کرد سیر از بسیاری از عفونتهای مرتبط با واژن نیز جلوگیری میکند که در صورتی که کسی تمایل به انجام زایمان طبیعی داشته باشد میتواند نکتهی مهمی برایش باشد. البته در مورد این کاربرد سیر توجه کنید که بهتر است سیر برای مدت طولانی روی پوست قرار نگیرد چرا که در آن صورت ممکن است به پوست آسیب بزند.
جلوگیری از ریزش مو
ریزش مو در دوران بارداری مشکلی است که گاها برای بانوان باردار پیش میآید. به دلیل مادهای بر پایهی سولفور به نام الیسین که پیشتر هم به آن اشاره کردیم سیر خاصیت جلوگیری از ریزش مو دارد و همچنین موهای جدید را تحریک به رشد میکند. در نهایت نتیجه و نکتهای که از تمام این مطلب برمیآید این است که مصرف مدیریتشدهی سیر نهتنها مشکلی در بارداری ایجاد نمیکند ممکن است در مواردی به آن کمک هم بکند. اما باید مراقب بود که زیادهروی نکرد یا در اواخر بارداری به کل مصرف آن را متوقف کرد.