خواص و فواید به لیمو برای پوست، مو و ناخن

 خواص و فواید به لیمو برای پوست، مو و ناخن

به لیمو گیاهی است مهجور اما پرخاصیت! با وجودی که به لیمو یکی از دمنوش‌های خوش‌طعم و خوش‌عطر است اما محبوبیت کمتری دارد. به لیمو عطر خوشایندی دارد می‌تواند در سالاد و غذاهای مختلف به عنوان ادویه حضور داشته باشد اما این گیاه در این مورد نیز اقبالی به دست نیاورده است. به لیمو را در بازارچه‌های سنتی و عطاری‌ها پیدا می‌شود و برگ‌های بلند و نازک و عطر خوش آن میان رنگ و لعاب سایر گیاهان و ادویه‌ها گم شده است. در این مطلب می‌خواهیم کمی در مورد خواص و فواید این گیاه بومی آمریکای جنوبی صحبت کنیم. احتمالاً بعد از مطالعه این مطلب به نزدیک‌ترین عطاری برای تهیه به لیمو سر خواهید زد.

به لیمو-خانومی

از خواص و فواید به لیمو برای پوست، مو ناخن چه می‌دانید؟

به لیمو، همان‌طور که از نامش پیدا است، عطر لیمو را با خود به همراه دارد. به لیمو درختچه‌ای است که ۲ تا ۳ متر قد می‌کشد و گل‌های سفید و بنفش زینت‌بخش این درختچۀ خوش‌عطر می‌شوند. با چیدن یا لمس برگ‌ها عطر به لیمو چند برابر خواهد شد. به لیمو ابتدا به عنوان یک ادویه غذایی مورد استفاده قرار می‌گرفت و در مرغ، ماهی، سس و سالاد از برگ‌های به لیمو استفاده می‌کردند اما به مرور این عادت از بین رفت. خوشبختانه امروزه با مطالعاتی که بر روی گیاه به لیمو انجام شده است، افراد مجدد به دوران استفاده از به لیمو در طبخ غذا و تهیه نوشیدنی و دسر بازگشته‌اند. 

به لیمو را بیشتر به عنوان یک دمنوش می‌شناسند، اما در مطلب پیش رو قصد داریم در مورد خواص و فواید روغن (اسانس) به لیمو صحبت کنیم. روغن به لیمو به نظر عجیب و دست نیافتنی است اما فرانسه، آفریقای شمالی، چین و کنیا از برگ‌های سبز و خوش‌عطر به لیمو روغن تهیه می‌کنند. روغن به لیمو در سالن‌های ماساژ به دلیل عطر خوب و آرامش‌بخشی که دارد بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته تنها استفادۀ روغن یا اسانس به لیمو در آروماتراپی نیست، این روغن اساسی در ساخت محصولات مرتبط با پوست و مو نیز استفاده می‌شود. به همین دلیل در مورد خواص و فواید به لیمو برای پوست و مو تحقیق کردیم. در روغن به لیمو آنتی اکسیدان‌های قوی مانند سیترال، نرول، ورباسکوزید و ژرانیول وجود دارد، این ترکیبات برای سلامت پوست و مو مفید هستند. بنابراین استفاده از روغن گیاه به لیمو در محصولات بهداشتی و آرایشی برای پوست و مو سودمند خواهد بود.

به لیمو برای انواع پوست

به لیمو برای انواع پوست بی‌خطر است و استفاده از آن در محصولاتی مانند صابون، کرم و لوسیون صورت باعث نرمی، لطافت و درخشندگی پوست می‌شود. روغن به لیمو در محصولات مراقبتی به تنظیم سطح چربی پوست کمک می‌کند. اگر سروکلۀ لکه‌های تیره روی پوست پیدا و باعث عدم یکنواختی رنگ صورت شده است، از محصولاتی که روغن به لیمو در آن به کار رفته کمک بگیرید.

خواص ضد پیری

پیری زودرس پوست نگرانی بسیاری از افراد است، این نگرانی به دلیل آلودگی هوا، مواد شیمیایی، سبک زندگی ناسالم پربیراه هم نیست، اما نگرانی و استرس کاری را از پیش نخواهد برد و بیشتر روی پوسا اثر منفی خواهد گذاشت. بنابراین باید با راهکارهای درست، علمی و مطمئن با عوامل ایجاد پیری زودرس مقابله کرد. آنتی اکسیدان‌های قوی موجود در به لیمو از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کنند. محصولاتی که در آنها عصارۀ به لیمو به کار رفته پوست را سفت می‌کنند و به پوست طراوت و جوانی می‌بخشند.

سم‌زدایی پوست

ما هر روز در معرض مواد شیمیایی مضر، آلاینده‌ها و باکتری‌ها هستیم. این آلودگی مستقیم به پوست نفوذ می‌کنند و باعث ایجاد جوش و آکنه روی صورت می‌شوند. به لیمو اثرات این آلاینده‌ها روی پوست خنثی می‌کند، این گیاه می‌تواند به عنوان قابض از ایجاد لکه و جای زخم روی پوست جلوگیری کند.

روشن کردن پوست

عصارۀ گیاه به لیمو حاوی فلاونوئیدهای طبیعی است، این ترکیب باعث روشن شدن و درخشندگی پوست می‌شود. محصولاتی مانند صابون یا فیس‌واش که حاوی عصارۀ به لیمو است، علاوه‌بر پاک کردن آلودگی‌ها از سطح پوست تجربۀ پوست روشن و شفاف را به شما می‌دهد.

آرامش و تسکین پوست

معمولاً چای سبز را به عنوان یک گیاه ضد التهاب در ترکیبات محصولات بهداشتی مانند لوسیون، کرم، صابون و … به کار می‌برند، اما به لیمو نیز مانند چای سبز یک ضد التهاب طبیعی است و می‌تواند قرمزی و تحریک پوست را کاهش دهد. بعد از استفاده از گیاه به لیمو پوست تسکین می‌یابد و خنک می‌شود. اگر به دلایل مختلف پوست شما قرمز می‌شود و ورم می‌کند، می‌توانید از به لیمو کمک بگیرید.

پاکسازی پوست

گیاه به لیمو برای از بین بردن آلودگی‌ها و چربی‌های اضافی پوست، معجزه می‌کند. عصارۀ این گیاه با از بین بردن چربی (سبوم) اضافی از روی پوست ماتع ایجاد جوش، آکنه و سایر مشکلات پوستی می‌شود. نقطۀ قوت گیاه به لیمو این است که با وجود از بین بردن چربی اضافی، پوست را خشک نمی‌کند و در نهایت پوستی شفاف و بدون لک خواهید داشت.

تعادل سبوم در پوست سر

تولید مقدار متوسطی چربی یا سبوم در پوست سر خبر از سلامتی می‌دهد. تولید چربی در پوست به معنای تلاش بدن برای محافظت از موها در برابر باکتری‌ها، اشعه‌های مضر خورشید و سایر عوامل آسیب‌زای خارجی است. اما اگر میزان ترشح چربی در پوست سر افزایش پیدا کند، دردسرساز می‌شود. 

روغن به لیمو از جمله روغن‌های اساسی است که ترشح چربی در پوست سر را به تعادل می‌رساند. روغن به لیمو بلافاصله جذب ریشه و پوست سر می‌شود و از ترشح چربی اضافی ممانعت می‌کند. معمولاً پوست سر زمانی که احساس کند پوست سر و موها در معرض خشک شدن قرار دارند، تولید سبوم را بیشتر می‌کند، شامپوها معمولاً تمام سبوم سر را از بین می‌برند و پوست سر برای محافظت از موها ترشح چربی را بیشتر می‌کند.

اگر موهای شما بیش از حد چرب می‌شوند، پیشنهاد می‌کنیم که چند قطره روغن به لیمو حدود ۳۰ قطره را به یک شامپوی ملایم اضافه کنید. حتماً از اصل و طبیعی بودن روغن به لیمو مطمئن شوید، به این ترتیب پوست و موی سر شما خشک نخواهد شد و میزان ترشح چربی به تعادل خواهد رسید.

از بین بردن شورۀ سر

شوره سر به دلیل وجود قارچ مالاسزیا است، پوست سر با تولید بیش از اندازه سبوم و چرب کردن پوست و مو، محیط را برای رشد قارچ مالاسزیا فراهم می‌کند. یکی از راه‌های خلاص شدن از موهای چرب و به دنبال آن شورۀ سر استفاده از روغن به لیمو است. همان‌طور که اشاره کردیم، یکی از راه‌های بهره بردن از خواص و فواید روغن به لیمو، اضافه کردن روغن به لیمو به شامپو و یا نرم کننده سر است. یکی دیگر از راه‌های سود بردن از خواص و فواید گیاه به لیمو این است که پوست سر را روغن به لیمو ماساژ دهید و بگذارید که روغن یه شب روی پوست سر بماند و بعد با بشویید. روغن به لیمو به دلیل خواص ضد باکتری و ضد میکروبی قارچ را از بین می‌برد و پوست سر را تمیز نگه می‌دارد.

تقویت ریشه سر

روغن به لیمو در دستۀ روغن‌های اساسی قرار می‌گیرد، روغن‌های اساسی مانند به لیمو مواد مغذی را به فولیکول‌های مو تحویل می‌دهند. استفاده از روغن‌های اساسی ریشۀ موها را تقویت و از ریزش موها تحت تاثیر عوامل آسیب‌رسان خارجی جلوگیری می‌کند.

تسریع رشد موها

روغن به لیمو گردش خون در زیر پوست سر را تحریک می‌کند، تقویت گردش خون باعث افزایش اکسیژن‌رسانی در پوست سر می‌شود. تقویت گردش خون و اکسیژن‌رسانی رشد موها را تسریع می‌کند. هفته‌ای یک‌بار پوست سر را با روغن به لیموی گرم ماساژ دهید، بهتر است روی موها را با یک حولۀ گرم بپوشانید. گرما منافذ و فولیکول‌های مو را باز و جذب مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی را تسهیل می‌کند.

درمان خارش پوست سر

چربی و شوره در پوست سر، خارش سر را به دنبال دارد. تسکین‌دهندگی یکی از خواص و فواید روغن به لیمو است. روغن به لیمو علاوه‌بر از بین بردن سبوم اضافی و شوره سر، خارش ناشی از آنها را نیز تسکین می‌دهد. برای آرامش و تسکین دادن پوست سر با روغن به لیمو یکی از روش‌هایی که در سطرهای قبل توضیح دادیم را انجام دهید.

فواید به لیمو برای ناخن

گیاه به لیمو به تازگی مورد توجه محققین قرار گرفته است و همچنان تحقیق و پژوهش در مورد خواص و فواید گیاه به لیمو ادامه دارد. به همین دلیل هنوز خواص و فواید به لیمو برای ناخن مشخص نشده است، اما احتمالاً پژوهشگران در آینده نقش این گیاه را در بهبود سلامت ناخن کشف خواهند کرد. پس تا آن زمان باید منتظر باشیم.

به لیمو-خانومی

چند نکته مهم

 

  • برای اثربخشی روغن به لیمو و کاهش چربی، باید این روغن را به‌صورت منظم استفاده کنید. اضافه کردن روغن به لیمو به شامپو یا نرم کننده بهترین راه برای استفادۀ منظم و اثربخشی آن و رسیدن به نتیجۀ دلخواه است.

  • روغن‌های اساسی به سرعت جذب پوست، ریشه و ساقۀ مو می‌شوند و چربی باقی نمی‌گذارند. دلیل عدم چرب کردن روغن‌های اساسی، فرار بودن آنها است، روغن‌های اساسی مانند روغن به لیمو سریع تبخیر و جذب می‌شوند و آثار چربی روی پوست و مو باقی نمی‌گذارند. به همین دلیل روغن‌های اساسی را با روغن‌های اساسی را با روغن‌های گیاهی ترکیب می‌کنند.

  • در کنار استفاده از روغن به لیمو، از نوشیدن دمنوش آن غافل نشوید. دمنوش به لیمو نیز سلامت پوست و مو را ارتقا می‌بخشد. همچنین از عطر آن برای آرامش اعصاب بهره بگیرید.

ارسال این مطلب به:

zahrafirouzi

0 Reviews

مطالب مرتبط