رفتن به محتوا رفتن به فوتر

خواص درمانی و کاربرد های روغن کرچک برای پوست

روغن کرچک یک روغن گیاهی است که از دانه‌های گیاه روغن کرچک Ricinus communis گرفته می‌شود. گیاه روغن کرچک در درجه اول در آفریقا، آمریکای جنوبی و هند پرورش می‌یابد. هند در حقیقت به عنوان رهبر جهانی در تولید روغن کرچک شناخته می‌شود. ایالات متحده و چین واردکنندگان اصلی این محصول هستند. روغن کرچک از طریق دانه‌های کرچک پرس سرد و سپس اعمال گرما تولید می‌شود. این روغن برای پخت و پز محسوب نمی‌شود و فقط بخش کوچکی از تولید روغن نباتی جهان را تشکیل می‌دهد.

از لحاظ تاریخی، روغن کرچک به عنوان یک ملین موثر استفاده می‌شده است. همچنین برای القای زایمان استفاده شده است. اما امروزه، از روغن کرچک به عنوان ماده سازنده مواد آرایشی به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود. طبق بررسی ایمنی روغن کرچک، روغن کرچک در بیش از ۹۰۰ محصول آرایشی و بهداشتی در سال ۲۰۰۲ استفاده شد.

طریقه مصرف روغن کرچک-خانومیفواید استفاده از روغن کرچک برای پوست

بسیاری از مردم از روغن کرچک برای درمان مسائل مختلف استفاده می‌کنند، یا با خوردن روغن یا استفاده از آن بر روی پوست. روغن کرچک مزایای بالقوه زیادی دارد. در ادامه بخشی از کاربردهای روغن کرچک برای پوست را شرح خواهیم داد.

  • جلوگیری از چین و چروک پوست:
    روغن کرچک حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که با رادیکال‌های آزاد بدن شما مقابله می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مسئول تسریع روند پیری هستند و باعث می‌شوند چین و چروک‌ها زودتر ظاهر شوند.
  • مبارزه با آکنه:
    روغن کرچک دارای خواص ضد باکتری است. باکتری‌های صورت شما می‌توانند منافذ پوست را مسدود کرده و منجر به آکنه شوند.
  • کاهش پف:
    روغن کرچک دارای خواص ضد التهابی است که می‌تواند به کاهش ورم کمک کند. این روغن می‌تواند اندازه جوش‌های ملتهب یا کیسه‌های چشم را نیز کاهش دهد.
  • خاصیت مرطوب کنندگی:
    رطوبت باعث می‌شود پوست شما جوان، براق و سالم به نظر برسد. رطوبت همچنین از ایجاد چین و چروک جلوگیری می‌کند.
  • تسکین دهنده آفتاب سوختگی:
    روغن کرچک به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد ممکن است درد ناشی از آفتاب سوختگی را تسکین دهد. ویژگی‌های مرطوب کننده آن ممکن است باعث کاهش لایه برداری نیز شود.
  • مبارزه با خشکی لب‌ها:
    روغن کرچک ماده بسیار رایجی در رژلب و براق کننده لب است. اگر لب‌های خشکی دارید، از رنگ آن صرف نظر کنید و از روغن کرچک استفاده کنید. اما ممکن است بخواهید آن را با روغن خوشمزه‌تری مانند روغن نارگیل مخلوط کنید.
  • ارتقا سلامت کلی پوست:
    روغن کرچک مملو از اسیدهای چرب سالم است. اسیدهای چرب برای حفظ سلامت پوست ضروری هستند.

روغن کرچک خوب-خانومی

نحوه استفاده از روغن کرچک روی پوست

روغن کرچک غلیظ است، بنابراین باید قبل از قرار دادن آن روی صورت، آن را با روغن حامل مخلوط کنید. روغن های حامل متداول شامل:

همچنین می‌توانید برای داشتن اثر مرطوب کنندگی بهتر آن را به کره شیا (شی باتر) اضافه کنید. قبل از خواب و پس از تمیز کردن پوست این مخلوط را به صورت خود بمالید. می‌توانید یک شب روغن را بگذارید یا با پارچه گرم آن را پس از یک تا پنج دقیقه پاک کنید.

تحقیقات در مورد کاربرد موضعی روغن کرچک بسیار محدود است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ اثرات آنتی اکسیدانی و ضد باکتری قابل توجهی در روغن کرچک یافت. دانشمندان ترکیب شیمیایی روغن کرچک را شناسایی کرده‌اند. این ماده از حدود ۹۰ درصد از اسید ریسینولئیک ساخته شده است که یک اسید چرب قوی است. هیچ تحقیقی در مورد استفاده از روغن کرچک به طور مستقیم وجود ندارد.

عوارض جانبی احتمالی

بررسی ایمنی همچنین نشان داد که استفاده موضعی روغن کرچک باعث تحریک پوست برخی از افراد مبتلا به درماتیت می شود. اگر به حساسیت پوستی یا بیماری پوستی دیگری مبتلا هستید، قبل از استفاده از هرگونه محصول جدید با پزشک خود مشورت کنید. سازمان بهداشت آمریکا همچنین شواهدی یافته که نشان می‌دهد روغن کرچک می‌تواند چشم را تحریک کند و باعث التهاب آن شود.

نتیجه‌گیری

روغن کرچک فقط برای رفع یبوست نیست. بسیاری از افراد در حال آزمایش مزایای پوستی روغن کرچک هستند. با این حال تحقیقات پزشکی هنوز به نتیجه قطعی‌ نرسیده است. در حال حاضر، روغن کرچک برای استفاده به عنوان یکی از مواد آرایشی بهداشتی تأیید شده است اما تحقیقات بسیار کمی در مورد کاربرد مستقیم آن وجود دارد. هیچ تحقیقی درباره ارزیابی ایمنی روغن کرچک روی صورت به طور خاص انجام نشده است.

روغن‌های زیادی وجود دارند که فواید اثبات شده آن‌ها برای پوست قابل اطمیان است. قبل از انتخاب روغن برای استفاده روی صورت خود، در مورد سایر روغن های گیاهی مانند روغن نارگیل و روغن آووکادو تحقیق کنید.