به لیمو؛ خواص، فواید و کاربردها

 به لیمو؛ خواص، فواید و کاربردها

به لیمو؛ خواص، فواید و کاربردها

موارد استفاده گیاه به لیمو چیست؟

توجه داشته باشید افرادی که دچار نارسایی کلیوی هستند نباید از گیاه به لیمو استفاده کنند و بهتر است قبل از مصرف حتما با پزشک معالج خود در میان بگذارند. همچنین بهتر است خانم‌های باردار و یا کسانی که کودک شیرخواره دارند از مصرف زیاد گیاه به لیمو اجتناب کند.

دمنوش‌های به لیمو چه ویژگی هایی دارد؟

تهیه دمنوش‌ به لیمو یکی از موارد استفاده از این گیاه است. دمنوش به لیمو برای کسانی که می‌خواهند اشتهای کاذب خود را کنترل کنند بسیار مناسب است. این دمنوش تنها ۲ واحد کالری دارد اما غنی از ترکیبات ارگانیک است. دمنوش به لیمو کمک به افزایش سوخت و ساز بدن می‌کند و به این ترتیب باعث چربی سوزی می‌شود. این دمنوش برای افراد دارای کهولت سن که از درد مفاصل رنج می‌برند بسیار مناسب است زیرا این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان است. نوشیدن دمنوش و یا چای به لیمو پیش از انجام تمرینات ورزشی  به علت عضله سازی بسیار توصیه می‌شود. نوشیدن به لیمو سبب تاثیر بسزایی در تولید و افزایش سلول‌های سفید و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. از مهمترین فواید نوشیدن این دمنوش‌ها می‌توان به خاصیت کاهش تشویش و اضطراب اشاره کرد. دمنوش به لیمو به عنوان یک نوشیدنی آرام‌بخش در نظر گرفته می‌شود.

آیا گیاه به لیمو مصارف آشپزی نیز دارد؟

از این گیاه به عنوان ادویه‌جات خانگی نیز استفاده می‌شود و سالیان پیش در طبخ مرغ، ماهی، سس و سالاد از برگ‌های به لیمو استفاده می‌کردند اما به مرور این عادت از بین رفت. خوشبختانه امروزه با مطالعاتی که بر روی گیاه به لیمو انجام شده است، افراد مجدد به دوران استفاده از به لیمو در طبخ غذا و تهیه نوشیدنی و دسر بازگشته‌اند. گیاه دارای اسانس باکتری کش و حشره کش بوده در صنعت عطر سازی نیز کاربرد دارد.

روغن به لیمو

روغن به لیمو به نظر عجیب و دست نیافتنی است اما در کشورهای فرانسه، آفریقای شمالی، چین و کنیا از برگ‌های سبز و خوش‌عطر به لیمو روغن تهیه می‌کنند. روغن به لیمو در سالن‌های ماساژ به دلیل عطر خوب و آرامش‌بخشی که دارد بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته تنها استفادۀ روغن یا اسانس به لیمو در آروماتراپی نیست، این روغن در ساخت محصولات مرتبط با پوست و مو نیز استفاده می‌شود. در روغن به لیمو آنتی اکسیدان‌های قوی مانند سیترال، نرول، ورباسکوزید و ژرانیول وجود دارد که برای سلامت پوست و مو مفید بسیار مفید می‌باشند. بنابراین استفاده از روغن گیاه به لیمو در محصولات بهداشتی و آرایشی برای پوست و مو سودمند خواهد بود.

 گیاه به لیمو چه فوایدی بر روی پوست دارد؟

به لیمو برای انواع پوست بی‌خطر است و روغن آن در محصولات مراقبتی به تنظیم سطح چربی پوست کمک می‌کند. اگر سروکله‌ی لکه‌های تیره روی پوست پیدا و باعث عدم یکنواختی رنگ صورت شده است، استفاده از محصولاتی که روغن به لیمو در آن به کار رفته است سودمند است.

 در چه محصولات بهداشتی استفاده می‌شود؟

استفاده از آن در محصولاتی مانند صابون، کرم و لوسیون صورت باعث نرمی، لطافت و درخشندگی پوست می‌شود.

به لیمو چگونه از پیری پوست جلوگیری می‌کند؟

پیری زودرس پوست دغدغه بسیاری از افراد می‌باشد. پیری زودرس پوست ناشی از آلودگی هوا، مواد شیمیایی، سبک زندگی ناسالم است اما نگرانی و استرس کاری را از پیش نخواهد برد و تاثیرات منفی روی پوست را افزایش می‌دهد. آنتی اکسیدان‌های قوی موجود در به لیمو از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کنند. محصولاتی که در آن‌ها عصارۀ به لیمو به کار رفته پوست را سفت می‌کند و باعث طراوت و جوانی پوست می‌شود.

چرا باید پوست صورت را سم زدایی کرد؟

صورت انسان هر روز در معرض مواد شیمیایی مضر، آلاینده‌ها و باکتری‌ها است. این آلودگی مستقیم به پوست نفوذ می‌کند و باعث ایجاد جوش و آکنه روی صورت می‌شوند. به لیمو اثرات این آلاینده‌ها روی پوست خنثی می‌کند، این گیاه می‌تواند به عنوان قابض از ایجاد لکه و جای زخم روی پوست جلوگیری کند. گیاه به لیمو برای از بین بردن آلودگی‌ها و چربی‌های اضافی پوست، معجزه می‌کند. عصارۀ این گیاه با از بین بردن چربی (سبوم) اضافی از روی پوست مانع ایجاد جوش، آکنه و سایر مشکلات پوستی می‌شود. نقطۀ قوت گیاه به لیمو این است که با وجود از بین بردن چربی اضافی، پوست را خشک نمی‌کند و در نهایت پوستی شفاف و بدون لک خواهید داشت.

تاثیرات محصولاتی که حاوی گیاه به لیمو بر پوست هستند چیست؟

عصارۀ گیاه به لیمو حاوی فلاونوئیدهای طبیعی است، این ترکیب باعث روشن شدن و درخشندگی پوست می‌شود. محصولاتی مانند صابون یا فیس‌واش که حاوی عصارۀ به لیمو است، علاوه‌بر پاک کردن آلودگی‌ها از سطح پوست باعث روشن و شفاف شدن پوست می‌شود.

در هنگامی که پوست ملتهب است باید از چه گیاهی استفاده کرد؟

معمولاً چای سبز را به عنوان یک گیاه ضد التهاب در ترکیبات محصولات بهداشتی مانند لوسیون، کرم، صابون و… به کار برده می‌شود، اما به لیمو نیز مانند چای سبز دارای خواص ضد التهاب طبیعی می‌باشد و می‌تواند قرمزی و تحریک پوست را کاهش دهد. بعد از استفاده از گیاه به لیمو پوست تسکین یافته و خنک می‌شود. اگر به دلایل مختلف پوست شما دچار قرمزی شده و ورم کرده است، می‌توانید از به لیمو کمک بگیرید.

خواص گیاه به لیمو برای مو

برای کنترل چربی سر از کدام فرآورده گیاه به لیمو باید استفاده کرد؟

تولید میزان مناسبی چربی یا سبوم در پوست سر خبر از سلامتی می‌دهد. تولید چربی در پوست به معنای تلاش بدن برای محافظت از موها در برابر باکتری‌ها، اشعه‌های مضر خورشید و سایر عوامل آسیب‌زای خارجی است. اما اگر میزان ترشح چربی در پوست سر افزایش پیدا کند، دردسرساز می‌شود.

روغن به لیمو

به لیمو از جمله روغن‌های اساسی است که ترشح چربی در پوست سر را به تعادل می‌رساند.روغن به لیمو بلافاصله جذب ریشه و پوست سر می‌شود و از ترشح چربی اضافی ممانعت می‌کند.معمولاً پوست سر زمانی که احساس کند پوست سر و موها در معرض خشک شدن قرار دارند،تولید سبوم را بیشتر می‌کند، شامپوها معمولاً تمام سبوم سر را از بین می‌برند وپوست سر برای محافظت از موها ترشح چربی را بیشتر می‌کند.

اگر موهای شما بیش از حد چرب می‌شوند، پیشنهاد می‌کنیم که چند قطره روغن به لیمو حدود ۳۰ قطره را به یک شامپوی ملایم اضافه

کنید. حتماً از اصل و طبیعی بودن روغن به لیمو مطمئن شوید، به این ترتیب پوست وموی سر شما خشک نخواهد شد و میزان ترشح چربی به تعادل خواهد رسید.

از بین بردن شورۀ سر به کمک روغن به لیمو

سر به دلیل وجود قارچ مالاسزیا است، پوست سر با تولید بیش از اندازه سبوم و چرب کردن پوست و مو، محیط را برای رشد قارچ مالاسزیا فراهم می‌کند. یکی از راه‌های خلاص شدن از موهای چرب و به دنبال آن شورۀ سر استفاده از روغن به لیمو است.

شوره

یکی از راه‌های بهره بردن از خواص و فواید روغن به لیمو، اضافه کردن روغن به لیمو به شامپو و یا نرم کننده سر است. یکی دیگر از راه‌های سود بردن از خواص و فواید گیاه به لیمو این است که پوست سر را روغن به لیمو را به آرامی ماساژ داده و اجازه دهید تا روغن یک شب روی پوست سر بماند و بعد با به کمک یک شوینده ملایم، موهایتان را بشویید. روغن به لیمو به دلیل خواص ضد باکتری و ضد میکروبی قارچ را از بین می‌برد و پوست سر را تمیز نگه می‌دارد.

تقویت ریشه سر به کمک روغن به لیمو

به لیمو در دستۀ روغن‌های اساسی قرار می‌گیرد، روغن‌های اساسی مانند به لیمو مواد مغذی را به فولیکول‌های مو تحویل می‌دهند. استفاده از روغن‌های اساسی ریشۀ موها را تقویت و از ریزش موها تحت تاثیر عوامل آسیب‌رسان خارجی جلوگیری می‌کند.

روش استفاده از روغن به لیمو برای افزایش رشد مو

استفاده از روغن به لیمو سبب تحریک جریان گردش خون در زیر پوست سر می‌شود. تقویت گردش خون باعث افزایش اکسیژن‌رسانی در پوست سر می‌شود. تقویت گردش خون و اکسیژن‌رسانی رشد موها را تسریع می‌کند. برای بهبود رشد موها هفته‌ای یک‌بار پوست سر را با روغن به لیموی گرم ماساژ دهید، بهتر است روی موها را با یک حولۀ گرم بپوشانید. گرما منافذ و فولیکول‌های مو را باز و جذب مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی را تسهیل می‌کند.

 

روغن به لیمو گردش خون در زیر پوست سر را تحریک می‌کند، تقویت گردش خون باعث افزایش اکسیژن‌رسانی در پوست سر می‌شود. تقویت گردش خون و اکسیژن‌رسانی رشد موها را تسریع می‌کند. هفته‌ای یک‌بار پوست سر را با روغن به لیمو گرم شده ماساژ دهید سپس روی موها را با یک حولۀ گرم بپوشانید. گرما منافذ و فولیکول‌های مو را باز می‌کند، به همین دلیل جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی را تسهیل می‌کند.

درمان خارش پوست سر

چربی اضافه و شوره در پوست سر، خارش سر را به دنبال دارد. تسکین‌دهندگی یکی از خواص و فواید روغن به لیمو است. روغن به لیمو علاوه‌بر از بین بردن سبوم اضافی و شوره سر، خارش ناشی از آنها را نیز تسکین می‌دهد.

آیا استفاده از گیاه به لیمو برای ناخن فوایدی به همراه دارد؟

گیاه به لیمو به تازگی مورد توجه محققین قرار گرفته است، به همین دلیل هنوز خواص و فواید به لیمو برای ناخن مشخص نشده است. مطمئنا پژوهشگران در آینده نقش این گیاه را در بهبود سلامت ناخن کشف خواهند کرد.

در استفاده از روغن به لیمو باید چه مواردی رعایت کرد؟

برای اثربخشی روغن به لیمو و کاهش چربی، باید از این روغن به صورت مداوم استفاده کنید. اضافه کردن روغن به لیمو به شامپو یا نرم کننده بهترین راه برای استفادۀ منظم و اثربخشی آن و رسیدن به نتیجۀ دلخواه است.

روغن‌های اساسی به سرعت جذب پوست، ریشه و ساقۀ مو می‌شوند و چربی اضافه باقی نمی‌گذارند. دلیل عدم چرب کردن روغن‌های اساسی، فرار بودن آنها است، روغن‌های اساسی مانند روغن به لیمو سریع تبخیر و جذب می‌شوند و آثار چربی روی پوست و مو باقی نمی‌گذارند. به همین دلیل روغن‌های اساسی را با روغن‌های گیاهی ترکیب می‌کنند.

در کنار استفاده از روغن به لیمو، از نوشیدن دمنوش آن غافل نشوید. دمنوش به لیمو برای سلامت پوست و مو را ارتقا می‌بخشد. همچنین از عطر آن برای آرامش اعصاب بهره بگیرید.

پاکسازی پوست

  • تقویت سیستن ایمنی بدن
  • رقیق کننده خون
  • بهبود هضم غذا

 

سوالات متداول

خواص به لیمو برای مو چیست؟

درمان شپش سر و کاهش چربی پوست سر از خواص به لیمو برای مو می باشد.

فواید به لیمو برای پوست چیست؟

ضد پیری، ضد چین و چروک، درمان آکنه و جوش صورت، روشن کردن پوست صورت و تسکین دهنده التهابات پوستی از خواص به لیمو برای پوست می باشد.

فواید به لیمو برای ناخن چیست؟

برخی از متخصصان طب سنتی معتقدند که روغن به لیمو به دلیل خواص صد باکتری و قارچ می‌تواند در درمان قارچ ناخن موثر باشد. همچنین استفاده موضعی از روغن های مغذی روی ناخن باعث به استحکام و رشد ناخن‌ها کمک می‌کند، بنابراین ماساژ ناخن‌ها با روغن به لیمو در تقویت آنها موثر خواهد بود.

کاربرد درمانی به لیمو چیست؟

تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش وزن، آرامبخش و تسکین‌دهنده اعصاب، تقویت دستگاه گوارش و هضم، جلوگیری از آسیب عضلات، کاهش التهاب عضلات و مفاصل، درمان سرماخوردگی، آروماتراپی و هیداراتاسیون بدن از کاربرد درمانی به لیمو می باشد.

آیا به لیمو برای خواب خوب است؟

همان خواصی که به کاهش تنش و استرس کمک می کند ، می تواند بدن و ذهن را آرام کند و به فرد کمک کند تا برای یک خواب خوب شبانه آماده شود. به لیمو غنی از ملاتونین است، هورمونی در بدن ما که با نزدیک شدن به شب افزایش می یابد ، توسط تاریکی تحریک می شود و باعث خواب آلودگی افراد می شود.

عطر و طعم به لیمو چگونه است؟

عطر و بوی آن لیمویی است اما طعم آن تلخ و گرم است. ضمنا روغن و عرق آن نیز خاصیت برگ ها را دارد.

 

ارسال این مطلب به:

mohammad.javani89@gmail.com

0 Reviews

مطالب مرتبط