اخبار سلامتی و زیباییتغذیهمراقبت از پوست

غذاهایی که باعث و مانع جوش زدن می شوند!

جوش یک مشکل بسیار شایع و تقریبا همگانی برای بسیاری ازافراد جامعه است. در مقالات پیشین در مورد اینکه “چرا جوش میزنیم و چگونه از ایجاد آن جلوگیری کنیم” صحبت کردیم. همچنین در مقاله ای راههای درمان جوش را بیان کردیم. اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. لذا بهتر است از هرآنچه که احتمال ایجاد جوش را بیشتر میکند پرهیز کرد. در این مطلب به رابطه جوش و تغذیه می پردازیم.

رابطه جوش و تغذیه چگونه است؟

آیا می دانیدچه  غذاهایی که باعث ایجاد جوش می شود؟ ارتباط میان بروز آکنه و نوع مواد غذایی یا همان رابطه جوش و تغذیه  که فرد مصرف میکند یکی از موضوعات چالش برانگیز حوزه پزشکی در درمان جوش می باشد. برخی از پزشکان معتقدند ایجاد جوش ربطی به خوراکی مصرفی فرد ندارد. اما برخی دیگر معتقدند آنچه را که میخوریم در ایجاد جوش موثر است. از طرفی تجربه بسیاری از افراد نشان داده است که با خوردن برخی از خوراکی های خاص به سرعت جوش می زنند. بنابراین نمی توان تاثیر مواد غذایی را در بروز جوش نادیده درنظر  گرفت.

در این مطلب با آن دسته از پزشکانی که معتقدند مواد خوراکی در ایجاد جوش یا بهبود جوش موثر است، همگام می شویم و به بررسی مواد غذایی که در ایجاد جوش موثرند اشاره میکنیم. سپس مواد غذایی که باعث بهبود جوش می شوند را نام می بریم.

در هر حال از آنجاییکه افرادی که به مشکل جوش دچار هستند، از کوچکترین احتمالات برای ایجاد جوش جدید پرهیز میکنند. لذا پیشنهادمی شود از مواد غذایی که باعث بروز جوش میشود،حتی اگر فقط یک نظریه باشد، پرهیز نمایند.

 

چه غذاهایی باعث ایجاد جوش میشود؟ 

برخی از مواد غذایی هستند که بیشتر از سایر مواد غذایی در بروز آکنه موثرند. در اینجا به 5 ماده غذایی که بیشترین نقش را در بروز جوش دارند، اشاره میکنیم.

 

1- شکر و هر آنچه در آن شکر فراوان وجود دارد.

از جمله غذاهایی که باعث ایجاد جوش می شود شکر است. برخی از تحقیقات دانشمندان و پزشکان حوزه پوست، نشان داده است که موادی که اندکس هایپرگلایسمی بالایی دارند در ایجاد جوش جدید تاثیر داردند. . یعنی موادی که دارای شکر یا قند مستقیم بالا باشند.

 

عکس

 

بعد از مصرف شکر و مواد غذایی که شکر بالایی دارند، انسولین بدن بالا میرود و باعث ایجاد ماده ای به نام IGFT در بدن می شود. این ماده باعث تشدید ترشح چربی از غدد سباسه میشود. مثلا شیرینی های خامه ای یا کلیه شیرینی جاتی که قند بالایی دارند، باعث ترشح بیشتر چربی و احتمال بالاتر بروز جوش می شود.

 

2- آرد

اندکس هایپرگلاسمی علاوه بر شکر، در آرد نیز بالا است. یعنی در مواد غذایی مانند ماکارونی و پاستا نیز احتمال بروز جوش به دلیل ترشح بیشتر چربی بالاتر است. بنابراین اگر مستعد جوش هستید، مقدار مصرف ماکارونی و پاستا و ناگن باگت خود را کاهش دهید.

 

عکس

 

3- شیر

 پروتئینی که در داخل شیر وجود دارد باعث ایجاد جوش می شود. واقعیت این است که نمی توان لبنیات را از برنامه غذایی خود بطور کامل و برای همیشه رفع کرد. اما افرادی کهه مستعد جوش هیتند و یا در دوره درمان جوش بسر می برند، بهتر است مصرف لبنیات را به حداقل برسانند. جالب اینجاست که برعکس تصور، در بین لبنیات، لبنیات کم چرب تاثیر بیشتری در بروز جوش جدید دارند.

 

عکس

 

4- چربی های با ترانس بالا

سرخ کردنی هایی که ترانس بالا دارند مانند چیپس، سیب زمینی سرخ کرده، ناگت سرخ شده، در ایجاد جوش نقش مهمی دارند. بیسکوییتها و کیک های کارخانه ای هم جزو همین دسته از مواد غذایی به شمار میروند.

 

5- مواد غذایی دریایی

ماهی ها و غذاهای دریایی یکی از بهترین مواد غذایی هستند اما متاسفانه برخی از تحقیقات نشان داده است که ماهی ها و غذاهای دریایی در ایجاد جوش موثرند. خواص مثبت ماهی ها آنقدر زیاد است که نمیتوان آنها را بطور کامل از برنامه غذایی خود حذف کرد اما افرادی که تحت درمان برای جوش های خود هستند، بهتر است مصرف این مواد را به حداقل برسنند و حتی برای مدتی قطع کنند.

 

عکس

 

چه غذاهایی از ایجاد جوش جلوگیری میکند؟

تغذیه و جوش: برخی از مواد غذایی نه تنها جوشزا نیستند، بلکه هرچه مقدار مصرف آنها بیشتر باشد، احتمال بروز جوش در بدن، کمتر می شود. در واقع این مواد غذایی از ایجاد جوش در بدن جلوگیری میکنند. در اینجا به برخی از مهمترین مواد غذایی که باز ایجاد جوش جدید جلوگیری میکنند، اشاره میکنیم.

 

1- سبزیجات و میوه جات

سبزیجات و میوه ها به دلیل وجود آنتی اکسیدان های فراوانی که دارند، اثر ضدالتهابی دارند. کاهش التهاب منجر به کاهش بروز جوش می شود. چراکه یکی از دلایل ایجاد جوش در پوست، التهاب است.

 

عکس

 

تغذیه و جوش: در میان میوه ها، میوه های رنگی مانند گوجه فرنگی و میوه ها و سبزیجاتی که رنگ بنفش دارند، موثرترند. همچنین ویتامین سی یکی دیگر از آنتی اکسیدانهایی است که از بروز جوش جلوگیری میکند. ویتامین سی، علاوه بر مرکبات، در فلفل دلمه ای و کلم به وفور وجود دارد.

علاوه بر سبزیجات نام برده شد، کلم بروکلی و سبزیجات دارای برگهای سبز هم نقش خوب و موثری در پیشگیری از ایجاد جوش دارند.

 

2- روی یا زینک

مواد غذایی حاوی زینک، مانند جگر، حبوبات، آجیل ها و غلات سبوس دار از ایجاد جوش جلوگیری میکنند. علاوه بر مواد غذایی، قرص های مکمل زینک نیز در بازار وجود دارد که می تواند در مکمل های درمان جوش استفاده شود.

آیا تا به حال برای شما هم پیش آمده است که با خوردن برخی از مواد غذایی جوش بزنید؟ اگر تجربه ای در این زمینه دارید، در بخش نظرات در زیر همین مطلب، تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

 

3- پروبیوتیک ها

مواد غذایی حاوی پروبیوتیک در بهبود سیستم گوارش و جلوگیری از ایجاد جوش نقش موثری دارند. مواد غذایی حاوی پروبیوتیک شامل ماست پروبیوتیک، پنیز پاستوریزه نشده، سرکه سیب، کفیر (شیر تخمیرشده‌ای که طعم آن بسیار شبیه به ماست است)می باشد.

 

توصیه نهایی:

از آنچاییکه پوست دهیدراته پاسخ کمتری به درمان میدهد، در زمان دوره درمان جوش، آب فراوان بنوشید و از سبزیجات آبدار زیاد استفاده کنید. از طرفی مصرف قهوه و چای را کاهش دهید چراکه کافئین موجود در آن برای جوش مناسب نیست.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: 1 / 5. مجموع آرا: 1

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا