بهداشت و سلامتویدئو

روز جهانی بهداشت قاعدگی؛ پریود یک واقعیت عادی زندگی

روز جهانی بهداشت قاعدگی (MHD) در 28 ماه می هر سال، فرصتی مناسب برای صحبت کردن درباره چیزی است که همیشه از صحبت درباره آن در مکان‌های عمومی و محل کار دلهره داشته‌ایم یا از حرف زدن درباره‌اش طفره می‌رفتیم، چراکه همواره حسی از عادی نبودن و خجالت را برایمان به‌همراه داشته است. در این روز مهم قرار است بیشتر از پریود و تجربه‌های زنان در محل زندگی و کارشان بشنویم تا تبدیل به یک واقعیت عادی در زندگی‌مان شود.

روز جهانی بهداشت قاعدگی چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

امروزه میلیون‌ها زن در سراسر جهان صرفاً به این دلیل که پریود می‌شوند، مورد تبعیض قرار می‌گیرند. غیرقابل درک و باور است که بسیاری از زنان به دلیل عملکرد طبیعی بدن‌شان همچنان از تحصیل، کسب درآمد و مشارکت کامل و برابر در زندگی روزمره بازمی‌مانند. روز جهانی بهداشت قاعدگی با شعار «تابوها را بشکنیم و به برچسب زدن به زنان برای تجربه قاعدگی‌شان پایان دهیم» و با هدف افزایش آگاهی برای دسترسی راحت به محصولات مربوط به پریود و امکانات بهداشتی مناسب، اهداف زیر را دنبال می‌کند:

– برجسته کردن اهمیت مراقبت‌های قاعدگی

– افزایش آگاهی در مورد مسائلی که افرادی که به محصولات بهداشتی دسترسی ندارند، با آن مواجه هستند.

– رفع چالش‌ها و مسائل بسیاری از زنان و دختران در دوران قاعدگی

– برجسته کردن راه حل‌های نوآورانه برای رسیدگی به این چالش‌ها

– تسریع یک جنبش رو به رشد جهانی که حقوق دختران و زنان را به رسمیت می‌شناسد و از آنها حمایت می‌کند.

– بهبود فرهنگ قاعدگی با همکاری رسانه‌های اجتماعی

رهایی از شرم پریود

نیمی از جمعیت جهان احتمالاً در مقطعی از زندگی خود پریود را تجربه خواهند کرد. پس چرا عادت ماهانه همواره زیر حجاب راز و خجالت و شرم پوشیده قرار دارد؟ شرم از پریود پدیده جدیدی نیست. به لحاظ تاریخی، پریود نوعی تابو بوده است و جامعه مدرن در مواجهه با تعصب پریود پیشرفت قابل‌توجهی نداشته است. حتی با وجود تمام جنبش‌های اخیر که تلاش کرده‌اند تابو بودن پریود را از بین ببرند، بسیاری از مردم با قاعدگی خود به گونه‌ای برخورد می‌کنند که گویی رازی عمیق و تاریک است که باید به هر قیمتی آن را پنهان نگه دارند.

روز جهانی پریود و رهایی از شرم پریود

حتی اگر در میان صفوف فعالان قاعدگی نیستید که خون پریود خود را به هنر تبدیل می‌کنند، لایق این هستید که یک زندگی عاری از شرم پریود داشته باشید. مواردی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، به شکستن این سد اجتماعی کمک کند و به شما شهامت می‌دهد تا با غرور درباره پریود خود صحبت کنید.

1. به خونریزی دوران پریود افتخار کنید

خون قاعدگی تک تک ما را به مدت نه ماه در رحم زنده نگه داشت. این خون حیات بخش (چه تولید مثل را انتخاب کنید یا نه) چیزی است که باید به آن افتخار کنید، نه این که از آن خجالت بکشید.

2. از تجربه مشترک قاعدگی لذت ببرید

قطعا شما تنها کسی نیستید که هر ماه پریود می شود. شما در میان صدها هزار نفر از نژادها، طبقات اجتماعی-اقتصادی و موقعیت های جغرافیایی مختلف هستید که زیبایی، درد و گاهی دلشکستگی قاعدگی را تجربه می‌کنید. پس یادتان نرود که دوران پریود خود را به تنهایی پشت‌سر نمی‌گذارید.

3. در مورد پریود صحبت کنید

با پزشک‌تان، با بهترین دوست‌تان، با مادرتان یا حتی همکارتان صادق باشید. پریود شدن می‌تواند با گرفتگی عضلات، تحریک‌پذیری، نوسانات خلقی، خستگی و احساس ناخوشایند همراه باشد. پریودها همچنین ممکن است در لحظات بسیار نامناسب رخ دهند (در مهمانی، استخر، محل کار یا هرجای دیگر). در موردش صحبت کنید، جایی که نیاز دارید، حمایت بخواهید و ببینید که پنهان نکردن علائم قاعدگی چقدر خوب است.

فراموش نکنید نسل گذشته شرم از پریود را به سختی تجربه کرده است، بنابراین داشتن مکالمات باز و صادقانه در مورد قاعدگی اولین قدم برای کمک به کاهش این شرمساری است و این موضوع بر دوش ماست تا نسل‌های آینده بتواند بدون احساس شرم و خجالت پریود را تجربه کند.

به کمپین از پریود بگو بپیوندید

مای لیدی، برند تولیدکننده محصولات متنوع قاعدگی و بهداشت و سلامت زنان، در راستای مسئولیت اجتماعی و با هدف فرهنگ سازی درباره بهداشت پریود، به مناسبت روز جهانی قاعدگی شما را به کمپین بزرگ #ازپریودبگو دعوت می‌کند. این کمپین با تاکید بر آگاهی رسانی درباره مسئله قاعدگی و موضوع حیاتی دسترسی به محصولات بهداشتی پریود، داستان‌ها و روایت‌هایی از زنان مختلف را درباره تجربه پریود شدن‌شان در اختیار ما قرار می‌دهد و می‌خواهد تجربه‌های خودمان را نیز با دیگران به اشتراک بگذاریم.

«عدم دسترسی به اطلاعات درست و محصولات مناسب، پریود را به یک مسئله بزرگ برای زنان تبدیل کرده است و تنها راه حل این مسئله صحبت کردن از آن، عادی سازی و تابوشکنی است.» بنابراین، در 7 خردادماه به کمپین مای لیدی بپیوندید. بیایید یک روز پر سر و صدا و پرقدرت بهداشت قاعدگی را با هم تجربه کنیم.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: 1 / 5. مجموع آرا: 2

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. کسی قرار نیست از عادت ماهانه خودش احساس شرمندگی بکنه 😐و به این خاطر سکوت کنه . بلکه اگر در هرجایی و در حضور هر کسی ازش صحبت نمیشه گاها بخاطر حیای خانم ها و دخترخانم هاست که جلوی آقایون ازش حرف نمی‌زنند و مسایل خصوصی و کاملا دخترونه خودشونو هر جایی جار نمی‌زنند 😊و الا همه می‌دونیم که این طبیعت بدن خانم هاست و اتفاق عجیبی نیست !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا