بهداشت و سلامت

توصیه های کاربردی برای مراقبت بهداشتی بانوان

مراقبت بهداشتی بانوان یکی از موضوعات بسیار مهم سلامت می باشد که متاسفانه تعداد افرادی که آگاهی کامل از آن دارند کم است. سبک زندگی این روزها که اکثر خانمها عادت به پوشیدن شلوارهای تنگ کرده اند، مشکلات بهداشتی بانوان را بیشتر کرده است.

اشتباهات رایجی در زمینه بهداشتی بانوان به دلیل عدم آگاهی انجام می شود. در این مطلب سعی داریم محصولات مراقبتی بهداشتی بانوان را معرفی کنیم و برای سلامت بانوان اطلاعاتی کاربردی در اختیار شما قرار دهیم.

دلایل ایجاد عفونت های بانوان

خانمها بیشتر از آقایان مستعد بیماریهای عفونی تناسلی هستند از این رو رعایت بهداشت تناسلی در خانمها اهمیت ویژه ای دارد. بیماریهای تناسلی بانوان به دلایل زیر ایجاد می شود:

  1. عدم رعایت بهداشت فردی کافی

  2. استفاده بیش از حد داروهای آنتی بیوتیکی

  3. اختلالات عملکردی سیکل ماهانه بانوان

  4. انتقال بیماریهای آمیزشی

  5. سایش و التهاب تناسلی

  6. ضعف سیستم ایمنی بدن

  7. قرار گرفتن در محیط آلوده (مانند استخرهای آلوده)

برخی از میکروب ها و قارچ ها بطور طبیعی در اندام خانمها وجود دارد که عملکرد آزاردهنده ای ندارند. تنها زمانی مشکل ساز می شوند که به دلایل محیطی نامناسب، و واکنش بدن، شروع به رشد بیش از حد و تکثیر کنند. در این شرایط قارچ و عفونت آغاز می شود که گاهی درمان آنها مدتها طول میکشد.

4 توصیه اصلی مراقبت بهداشتی بانوان

مجموعه اقدامات بهداشتی مراقبتی بانوان باید جزو سبک زندگی افراد قرار گیرد نه اینکه تنها در زمان بروز مشکل عفونت واژینال، این موارد را رعایت کرد. در اینجا به برخی از مهمترین اقدامات مراقبتی بانوان اشاره میکنیم.

1- استفاده از ژل بهداشتی بانوان

بسیاری از افراد به اشتباه به جای ژل بهداشتی بانوان با صابونهای معمولی اقدام به شستشوی ناحیه تناسلی خود میکنند. اما این اقدام نه تنها مفید نیست بلکه به دلیل بهم ریختن PH ناحیه، فرد را مستعد بیماریهای واژینال میکند.

خوب است بدانید PH ناحیه تناسلی بانوان اسیدی و در بازه های زمانی سنی مختلف، متفاوت است. در دوشیزگان PH=5.5، در خانمهای متاهل PH=4.5 و در خانمهای یائسه PH=6.8 می باشد. این موضوع در هنگام شستشو باید درنظر گرفته شود تا PH طبیعی ناحیه بهم نریزد. در برخی از برندها تفکیک ژل شستشوی دوشیزگان و متاهلین نداریم و این موضوع به دلیل نزدیک بودن PH ناحیه در این دو گروه از افراد می باشد. بنابراین محصول ارائه شده مناسب برای هر دو گروه می باشد.

ax m

صابونهای معمولی، PH قلیایی و در حدود 9 دارند که کاملا متفاوت از PH ناحیه تناسلی بانوان است. به همین جهت توصیه می شود از صابونهای معمولی برای بهداشت تناسلی استفاده نکنید.

ax m

 

2- استفاده از لباس زیر مناسب

لباس زیرهای فانتزی، برای استفاده همیشگی گزینه مناسبی نیستند. از لباسهای زیر نخی استفاده کنید و حداکثر یک روز درمیان آن را تعویض نمایید. لباس زیر را حتما در آفتاب مستقیم خشک کنید.

3- استفاده از دستمال توالت

در دستشویی، بعد از آبکشی، حتما از دستمال توالت برای خشک کردن استفاده کنید. لباس زیر مرطوب، مستعد ترین مکان برای رشد و تکثیر باکتری ها و قارچها و میکروب های غیرمفید ناحیه تناسلی هستند.

4- توجه به علائم

نشانه های عدم سلامت ناحیه تناسلی را جدی بگیرید. به محض احساس سوزش، خارش و درد واژینال و رحم، موضوع را جدی بگیرید و در صورت تکرار، به پزشک مراجعه کنید.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: 0 / 5. مجموع آرا: 0

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا