اخبار سلامتی و زیباییمراقبت از مو

تفاوت ریزش موی آقایان و خانمها

تفاوت ریزش موی آقایان و خانمها در چیست؟

ریزش مو دلایل مختلفی دارد و درمانهای مختلفی برای هر نوع ریزش وجود دارد. پیشتر درباره دلایل ریزش مو و درمانهای آن صحبت کردیم. اما یکی از عمده ترین تفاوتها در نوع ریزش مو، تفاوت ریزش موی آقایان و خانمها است که در درمانهای آنها نیز تفاوتهایی ایجاد میکند.

ريزش مو به دلايل متعدد در مردان و زنان اتفاق مي افتد اما شايع ترين نوع ريزش مو، ريزش موي ارثي با الگوي مردانه و زنانه است كه تحت عنوان ريزش مو آندروژنيك شناخته مي شود كه هم در خانم ها و هم در آقايان اتفاق مي افتد. البته تظاهرات اين ريزش مو در آقايان و خانم ها متفاوت از يكديگر است كه در ادامه به آن اشاره مي شود. خوشبختانه درمان هايي براي رشد دوباره موها و جلوگيري از ريزش بيشتر مو وجود دارد.

فوليكول هاي مو در طول زندگي فرد سيكلي تكراري را از نظر رشد و ريزش مو تجربه مي كنند. در افراد طبيعي هشتاد تا نود درصد فوليكول هاي موي سر در حال رشد قرار دارند. امروزه برندهای معتبر محصولاتی برای درمان ریزش مو ارائه داده اند که در بسیاری از موارد تاثیرات خوبی را نشان داده است. برخی از برندها نیز تخصصی تر کار کرده اند و محلول درمان ریزش موی خانمها و محلول درمان ریزش موی آقایان را بصورت جداگانه ارائه داده اند. این تفاوت در خلق محصول،  نشان ازآگاهی نسبت به تفاوت در الگوی ریزش موی خانمها و آقایان است.

ريزش مو با الگوي زنانه:

نوع خاصي از ريزش در خانم هاست كه تحت تاثیر هورمون ها، افزايش سن و عوامل ژنتيكي ايجاد مي شود. تغييرات در سطوح آندروژن ها مي تواند بر توليد مو اثرگذار باشد. براي مثال بعد از يائسگي موهاي سر نازك تر و موهاي صورت در خانم ها درشت تر مي شود.

ريزش مو در خانم ها فقط محدود به ريزش مو با الگوي زنانه نيست بلكه به دلايل ديگر نيز ممكن است اتفاق بيفتد از جمله:

  • ريزش مو موقتي بعد از جراحي، حاملگي و بيماري شديد (با نام تلوژن افلوويوم)
  • شكنندگي موها در اثر مدل موهاي نامناسب و كارهاي آرايشي روي مو
  • ريزش موهاي تكه اي در اثر اختلال در سيستم ايمني بدن (ريزش مو سكه اي)
  • ريزش مو بعد از شيمي درماني
  • بعضي از بيماري هاي پوستي
  • به هم ریختن توازن هورمون ها
  • كمبود ويتامين و آهن
  • بيماري هايي نظير ديابت و لوپوس

حال برمي گرديم به ريزش مو با الگوي زنانه تا اطلاعات بيشتري درباره آن به دست آوريم.

علايم ريزش مو با الگوي زنانه:

در ريزش مو با الگوي زنانه يا ريزش مو آندروژنيك كم پشتي واضح موها در كل سر به چشم مي خورد اما خط رويش مو تغييري نمي كند. همچنين ريزش خفيف تا متوسط در تاج سر ديده مي شود. برخلاف آقايان ريزش مو در زنان با اين الگو به ندرت به سمت طاسي كامل پيش مي رود و کم پشتی موها حاصل می شود.

تشخيص ريزش مو با الگوي زنانه:

اغلب با بررسي ظاهر و الگوي ريزش و بررسي علل تشخيص داده مي شود. نمونه برداري پوستي ممكن است براي بررسي ساير بيماري هاي ايجاد كننده ريزش مو انجام گيرد. علاوه بر اين ممكن است پزشك سطوح هورمون هاي آندروژن و ساير هورمون ها را با آزمايش خون نيز بررسي كند.

درمان ريزش مو با الگوي زنانه:

معمولا راهي براي پيش گيري از اين نوع ريزش وجود ندارد. در بيشتر موارد خفيف تا متوسط است و اگر بيمار با ظاهر خود مشكل نداشته باشد نيازي به درمان نيست.

در این نوع ریزش مو برای درمان ماينوكسيديل 2% موضعي مورد استفاده قرار مي گيرد و در اكثر موارد مي تواند سبب كند شدن ريزش مو گردد ولي بعد از قطع مجددا ريزش برمي گردد. داروهاي ضدبارداري خوراكي در موارد افزايش آندروژن ها ممكن است استفاده گردد. كاشت مو نيز مي تواند روشي مفيد براي درمان باشد. زيرا كه براي بسياري از خانم ها داشتن موهاي زيبا اهميت زیادی دارد و بر روي اعتماد به نفس و وضعيت روحي آنها نقش بسيار مهمي دارد.

ريزش مو با الگوي مردانه:

در آقايان با ريزش موي الگوي مردانه يا ريزش مو آندروژنيك نوعي از هورمون ها به نام آندروژن ها سبب مي شوند فوليكول هاي مو فاز رشدي كوتاه تري داشته باشند در نتيجه ساقه مو كوتاه تر و نازك تر از حالت طبيعي مي شود. معمولا ژنتيك فرد نقش بسيار مهمي در اين نوع ريزش ايفا مي كند. ريزش مو با الگوي مردانه معمول ترين نوع ريزش مو در آقايان است كه با عقب رفتن خط رويش مو و كم پشتي در قسمت تاج سر همراه است. ريزش مو با الگوي مردانه در اثر هورمون ها و ژنتيك ايجاد مي گردد. طاسي در آقايان زماني اتفاق مي افتد فوليكول مو به مرور زمان كوچك مي شود و مو نازك و كوتاه مي شود.

علايم ريزش مو با الگوي مردانه:

ريزش معمولا از خط رويش مو آغاز مي گردد و با عقب رفتن آن در قسمت گيجگاه الگويي شبيه M انگليسي ايجاد مي كند و موها نازك و كوتاه مي شود. موها در تاج سر نيز شروع به كم پشت شدن مي كند. موها در اين مناطق طول و قطر متفاوت دارند و حضور اين بافت مويي غير يكنواخت يكي از نشانه ها معمول ريزش مو با الگوي مردانه است.

غير از ريزش مو آندروژنيك در آقايان ممكن است انواع ديگري از ريزش نيز اتفاق بيفتد از جمله: ريزش مو سكه اي، ريزش مو گسترده، شكنندگي ساقه مو، ريزش مو همراه قرمزي، پوسته، درد و با پيشرفت سريع كه اين ريزش ها دلايل خود را دارد و متفاوت از ريزش مو با الگوي مردانه يا همان ريزش مو آندروژنيك است.

تشخيص ريزش مو با الگوي مردانه:

اغلب با بررسي ظاهر و الگوي ريزش تشخيص داده مي شود. نمونه برداري پوستي ممكن است براي بررسي ساير بيماري هاي ايجاد كننده ريزش مو انجام گيرد.

درمان ريزش مو با الگوي مردانه:

در ريزش مو آندروژنيك آقايان معمولا داروهايي نظير ماينوكسيديل و داروهاي آنتي آندروژن كارايي مناسبي دارند.كاشت مو نيز گزينه مناسبي براي افرادي است كه اهميت زيادي به ظاهر موهاي خود مي دهند.

ترجمه و تنظیم: دکتر صبوری راد- داروساز

منابع:سايت دارويي  drugs.com

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: 0 / 5. مجموع آرا: 0

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا