اخبار سلامتی و زیبایی

چه غذاهایی در جوانسازی پوست تاثیرگذارند؟

معمولا گفته مي شود پوست انعكاس دهنده سلامت بدن است. اثر تغذيه بر سلامت پوست همواره مورد توجه بسياري از افراد بوده است. جوانسازی پوست یکی از جذابترین مقوله هایی است افراد حاضرند حتی هزینه های زیادی برای آن پرداخت کنند. در مطلبی که در مورد جوانسازی منتشر کردیم، تمامی روشهای جوانسازی پوست را بیان کردیم.

 

اثر تغذیه بر جوانسازی پوست

مواد موجود در رژيم هاي غذايي نظير ويتامين ها، كارتنوئيدها، توكوفرول، فلاونوئيدها و بعضي از عصاره هاي گياهي داراي خواصي آنتي اكسيداني در پوست هستند كه در صنعت داروسازي نيز چه در قالب محصولات مراقبت از پوست و يا به شكل مكمل هاي خوراكي بكار گرفته مي شوند.

 

مطلب پیشنهادی: برای جوانسازی دورچشم چه کارهایی باید انجام دهیم؟

پیشگیری، بهتر از درمان

پيشگيري بهترين و موثرترين راه در مبارزه با عوامل ايجاد كننده پيري پوست صورت هستند. بهترين راه براي محافظت پوست در برابر راديكال هاي آزاد كه پيري را به همراه دارند داشتن سبك زندگي سالم است. اين سبك زندگي سالم شامل محدود كردن كالري رژيم غذايي، مراقبت از بدن و ورزش كردن، دوري از استرس به همراه تغذيه متناسب با مصرف غذاهاي غني از آنتي اكسيدان است. در این مطلب به مواد غذایی که به جوانسازی پوست کمک میکند، اشاره میکنیم.

 

عکس

 

چه مواد غذایی در جوانسازی پوست موثرند؟

آنتي اكسيدانهايي نظير كارتنوئيدها، توكوفرول، فلاونوئيدها، ويتامين هايي نظير (A, C, D and E) و همچنين اسيدهاي چرب امگا 3 و بعضي از پروتئينها در سلامت پوست و زيبايي آن موثر هستند. در ادامه به توضيح بيشتر اين مواد خواهيم پرداخت.

 

ويتامين ث:

اين ويتامين يكي از آنتي اكسيدان هاي مهم در رژيم غذايي است و سبزيجات و ميوه هاي تازه منبع اين ويتامين هستند. ويتامين ث مي تواند هم به صورت خوراكي و هم موضعي فوايد زيادي را براي پوست به دنبال داشته باشد. گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، کلم برکلی سرشار از ویتامین سی هستند.كمبود ويتامين ث منجر به اختلال در ساخت كلاژن پوست مي شود.

ويتامين ث در فرم موضعي در بسياري از مصولات پوستي از قبيل روشن كننده ها، محصولات ضدپيري و محافظت از آفتاب استفاده مي شود.

 

عکس

 

ويتامين اي و توكوفرول ها:

ويتامين اي و مشتقات آن آنتي اكسيدان هايي هستند كه اثرات تخريبي راديكالهاي آزاد بر پوست را كاهش مي دهند و داراي اثرات حفاظتي بر روي كلاژن و چربي هاي پوست هستند. ويتامين اي در فرم موضعي سبب كاهش اثرات مخرب آفتاب بر پوست مي گردد. ويتامين ث و اي اثرات يكديگر را تقويت مي كنند. منابع غني اين ويتامين عبارتند از سبزيجات، روغن هاي گياهي مانند آفتابگردان، ذرت و سويا و بعضي از انواع گوشت.

ویتامین ایی در محصولات مرابت از پوست هم بسیار کاربرد دارد.

 

عکس

 

ويتامين آ و كارتينوئيدها:

اين مواد داراي آثرات حفاظتي در برابر نور و آنتي اكسيداني هستند. بتاكاروتن يكي از اجزاي مهم اين خانواده است كه به صورت رنگ طبيعي در مواد خوراكي نظير هويچ، سيب زميني شيرين، انبه و پاپايا موجود است. ليكوپن يكي ديگر از اعضاي خانواده كارتينوئيدهاست كه به صورت رنگدانه خوراكي در گوجه فرنگي و هندوانه موجود است. بتاكاروتن و ليكوپن اثرات مخرب اشعه فرابنفش بر پوست را كاهش مي دهند هرچند قابل مقايسه با مواد ضدآفتاب نيستند.

ويتامين آ از ديگر اجزاي مهم براي بدن است و در رشد سلول ها نقش دارد و در موادي نظير جگر، شير، ماهي، تخم مرغ و پنير موجود است. ويتامين آ و مشتقات آن در بسياري از محصولات ضدچروك موجود است. نكته حائز اهميت در مورد اين مواد اين است كه مقدار مصرف اين مواد بايد با مشورت افراد متخصص صورت گيرد زيرا كه در مقادير بالا ممكن است با عوارض همراه باشد و همچنين در صورت باردار بودن حتما بايد به پزشك خود را در مورد مصرف ويتامين آ و مشتقات آن آگاه كنيد.

 

ويتامين دي:

ويتامين دي از مرگ سلولها در اثر اشعه خورشيد جلوگيري مي كند. ويتامين دي با اثرات ضد پيري بر روي پوست در پيش گيري از سرطانهاي پوستي نيز نقش مهمي دارد. افرادي با پوست تيره، سن بالا، داراي اضافه وزن بيشتر در معرض كمبود اين ويتامين قرار دارند. مصرف مقادير بالاي اين ويتامين در طولاني مدت مي تواند مسموميت ايجاد كند.

 

عکس

 

پلي فنول ها:

اين مواد داراي اثرات ضد پيري پوست هستند. در سبزيجات و ميوه ها، غلات، شكلات، چاي سبز و قهوه وجود دارند. داراي اثرات حفاظتي در برابر اشعه فرابنفش خورشيد و ميكروبها هستند. نحوه پخت مي تواند اثر زيادي بر از بين رفتن اين مواد داشته باشد. فلاونوئيدها يكي از اجزاي مهم اين خانواده است كه در سيب و گيلاس به مقدار زياد وجود دارد. كوركومين نيز اثرات آنتي اكسيداني فراوان دارد كه در مقادير بالا در زردچوبه موجود است.

 

اسيدهاي چرب ضروري يا ويتامين اف:

از جمله منابع اين مواد ضروي مي توان به ماهي، سبزيجات، روغن كانولا، روغن كنجد و دانه هاي آفتابگردان اشاره كرد كه در سلامت پوست موثر هستند. اين مواد به شكل مكملهاي خوراكي نيز در داروخانه ها موجود هستند.

به طور كلي مي توان گفت محدود كردن كالري دريافتي بدون وجود سوتغذيه روند پيري را به تاخير مي اندازد. و در نهايت خوردن فراوان ميوه و سبزي تازه و اجتناب از رژيم هاي پركربوهيدرات و چربي، پوستي سالمتر و شاداب تر را به دنبال خواهد داشت. علاوه بر داشتن رژيم غذايي مناسب، استفاده از مكمل هاي خوراكي حاوي مواد آنتي اكسيدان ذكر شده در بالا با مشورت پزشك يا داروساز و با در نظر گرفتن شرايط فرد مي تواند در پيشگيري از پيري پوست موثر باشد.

 

 

ترجمه و تنظيم: دكتر سروناز صبوري راد- داروساز

منابع:
سايت علمي پاب مد مقاله Discovering the link between nutrition and skin aging

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیارها: 0 / 5. مجموع آرا: 0

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا