شامپو خشک چیست + کاربردها و طریقه مصرف
تمیز بودن همیشگی موها تاثیر زیادی در زیبایی ظاهری افراد دارد. تا به حال چندین مطلب درباره شستشوی موها مثل قانون شامپو زدن و انتخاب شامپو منتشر کردیم. که بسیار کاربردی است. اما شاید در مورد شامپو خشک اطلاعات کمی داشته باشید. در این مطلب درباره شامپو خشک صحبت و کاربردهای آن را بیان می کنیم.
شامپو خشک نوآوری در دنیای مراقبت و زیبایی مو
هر پیشرفتی که توی زندگی بشر به وجود میاد برای راحت تر شدن زندگیه. اما یه وقتایی استفاده ی نادرست از همین تکنولوژی ها و دست ساخته های بشر مشکلاتی رو برای ما به وجود میارن. که گاهی جبران کردن اون غیرممکن یا سخت میشه. اگه تا حالا اسم “َشامپوی خشک” رو نشنیدین و از مزایا و معایب اون اطلاع ندارین. ما شما رو با این اتفاق جدید بهداشتی آشنا می کنیم.
ویژگی های شامپو خشک
مهم ترین و کاربردی ترین تعریفی که میشه از شامپوی خشک داشت اینه که این نوع شامپوها نیازی به آبکشی ندارن. این ویژگی شامپوی خشک رو از بقیه ی شامپوها متمایز کرده. باعث شده جدیدا افراد به خاطر راحتی تو استفاده، بیشتر از این شامپو استفاده کنن. شامپوی خشک شبیه اسپری های مو هستن، با همون شکل و شمایل و نحوه ی مصرف.
نحوه مصرف شامپو خشک
شامپو رو از فاصله ی بیست سانتی روی مو اسپری می کنین. پوست و ساقه ی مو رو برای چند دقیقه کاملا ماساژ میدین. بعد هم با حوله خشک می کنین و برس می زنین.
کاربردهای شامپو خشک
شامپو خشک کاربدهای فراوانی دارد. هر چند پیشنهاد ما این است که مصرف دائمی و روزانه نداشته باشد. در اینجا به کاربردهای شامپو خشک و زمان هایی که می تونین از این نوع شامپو استفاده کنین، اشاره می کنیم.
سفر یا وقت کم
از این شامپو باید تو موقعیت های خاص استفاده کنین. مثلا وقتی که توی مسافرت هستین یا جایی توی جنگل و دشت کمپ زدید و به حمام دسترسی ندارین. یا وقتایی که یه جلسه ی یا مهمونی فوری براتون پیش اومده و فرصت نمی کنین حمام برین.
افراد ناتوان یا بیمار
یه کاربرد دیگه ی این شامپوها برای افرادیه که ناتوان هستن و یا بیماری پوستی دارن و نمی تونن از آب استفاده کنن. یا اگر کسی دچار سوختگی روی قسمتی از پوست باشه که تا مدتی به توصیه ی پزشک نباید با آب تماس داشته باشه. این کاربردها از مزایای شامپوهای خشکه که می تونیم نام ببریم.
مطلب پیشنهادی: در حمام ماسک مو بزنیم یا نرم کننده؟
مصرف زیاد شامپو خشک چه ضرری داره ؟
ترکیبات این شامپو همون طور که گفتیم برای استفاده ی موقت و کوتاه مدت تهیه شده. چربی ها پودر این شامپو با برس کشیدن از مو جدا میشن، برای همین هم به هیچ عنوان نمی تونن جای شامپوهای معمولی رو بگیرن. نمی تونن به اون اندازه موها رو تمیز کنن. این شامپوها وقتی وارد بازار شد که خیلی ها اعتقاد داشتن شستن روزانه ی موها باعث از بین رفتن پیاز مو و شل شدن اونا میشه. همچنین معتقد بودند استفاده مکرر و زیادی از شامپوهای معمولی در نهایت موجب ریزش مو میشه. به توجیه همین موضوع شامپوی خشک رو تولید کردن.
نظر کارشناسان بهداشت
اما بعدها وقتی کارشناس های بهداشت و زیبایی به این نتیجه رسیدن که شست و شوی موها حتی اگه روزانه هم باشه هیچ آسیبی به مو نمی زنه تا حد زیادی استفاده از این شامپو کم شد. اما همچنان افرادی هستن که به دلیل راحتی مصرف، از این شامپوها استفاده می کنن و متاسفانه معایب اون رو نمی دونن. یکی دیگه از معایب شامپوهای خشک اینه که در استفاده ی طولانی می تونه لایه ی خارجی مو رو از بین ببره و مو رو خراب و شکننده کنه. در بعضی افراد هم باعث حساسیت، اگزما و ریزش مو شده. پس تا جایی که ممکنه حتی از این شامپو استفاده ی کوتاه مدت هم نکنین. چون ترکیبات اون باعث میشه مو کدر بشه. شادابی خودش رو از دست بده.
مقدار مصرف مجاز
استفاده ی دو تا پنج بار در سال اون اثر مخرب رو نداره. اما بیشتر از این تعداد باعث ریزش مو میشه.